23-04-11

Het is groen en het vlagt

We hadden al 'mensen met ringbaarden'. Nu hebben we ook 'mensen met bakfietsen'. Tussenin ook allerhande andere 'mensen'. Allemaal mensen met schrikwekkende aanhalingstekens. Maar mensen die heden ten dage nog rondrijden met sokken in hun sandalen en die bovendien die sokken over hun broekspijpen trekken wanneer ze - bijvoorbeeld met hun binnenkort al even sociaal onaangepaste kinderen - gaan fietsen, zulke mensen hebben helemaal geen aanhalingstekens nodig. Zeker geen additioneel schrikwekkende.

Wat doen we ermee? Met mensen die zowel konservatief als progressief zijn. Mensen die al het foute van het ene kombineren met al het onnozele van het ander; die er niet voor terugdeinzen hun kinderen deelgenoot te maken van de aan hen overgeleverde fouten. Je hoeft niet in een religieuze sekte te zitten om in een sekte te zitten. Het volstaat de mentaliteit te hebben van uitverkorenen die niet meegaan in de waan van de dag en de dwaasheden van de moderne tijd. Het volstaat ruimschoots zich af te zetten van 'de meerderheid' of het nu de ingebeelde is van de 'linkse kerk' of van de 'korrupte kapitalisten' of of het gaat om de werkelijke meerderheid van mensen die de moderne ontspanningsmiddelen maksimaal benutten ter hunner ontspanning.

Ik haat die minderheid. Ik haat ze omdat ze zo opvalt en zoveel tijd steekt in opvallen en omdat ze representatief is voor het extremisme dat nooit tevreden is met een normaal voortschrijdend inzicht & een pessimisme dat al gauw een soort aktivisme wordt; & dat de Westerse demokratieën domineert omdat alleen groene vlaggemannen nog interesse kunnen betonen voor de politiek die zich, wat de essentie betreft, heeft overgegeven aan de markt, al dan niet voorzien van het epitheton ornans 'vrij'.

[Het was weer een tijdje geleden. Het lucht toch wel op om even ongenuanceerd te zijn ;-)]

 

De commentaren zijn gesloten.