13-02-11

Less is more Brussels

Zoals in een Vlaamse huiskamer moet alles proper zijn voor échte Vlaamse politici. Wel, bijna alles. Want Brussel - zo weten we als Vlamingen instinktief, zonder er ooit te hoeven komen - Brussel is gewoonweg niet proper. En, dus, mag het in Brussel best wat minder proper en rechtlijnig zijn. Eigenlijk is het zelfs beter dat het gewoon een ongelooflijke rommelboel blijft, want dat is nu eenmaal de beste kans om verloren schapen plus-minus uit eigen beweging terug in de juiste stal te krijgen:

http://www.apache.be/2011/02/de-brusselse-knoop/

Ondertussen moeten we het probleem dat onze hoofdstad is (& bijna die van alle Europeanen, wie weet ooit zelfs van Egyptenaren en andere Turken) vooral klein houden. Klein en onfijn. Waar mensen elkaar wantrouwen, waar men moet smeken om op- en afritten van de eigen ring, waar je je geen Brusselaar mag voelen op straffe van 'n kleinere uitkering voor je kinderen, waar ... zolang er geen échte Vlamingen willen wonen niemand graag woont - zodat de rijken naar de rand vertrekken waar ze het pesten op schouderophalen kunnen onthalen wetende dat ze hun kinderen toch naar de International School willen sturen.

Is er nu niemand die inziet dat, alle andere bull-shit terzijde, het grootste demokratische deficit dat is van Brussel waar alleen beslissingen van niet-Brusselaars van tel zijn?

Ik zeg dit als Antwerpenaar. Misschien moeten we wel gaan voor de konfederatie Antwerpen-Brussel - Gent heeft toch al veel weg van Namen ;-)

De commentaren zijn gesloten.