23-01-11

De echte Vlaming

Een vriend van mij wond zich laatst op over iemand van de partij der echte Vlamingen. Die iemand (zijn persoon is ondergeschikt aan de zaak) zei dat échte Vlamingen geen aparte sterfkliniek wilde. Immers, zo zei die iemand verder, het zou inherent zijn aan het Vlaming zijn om thuis te willen sterven. Mijn vriend, gehersenspoeld door de linkse kerk, vond dit een niet ter zake doend argument. Verder nog, er is nog maar weinig hoop voor mijn vriend helaas, vond hij het misplaatst dat iemand van de partij der echte Vlamingen in naam van alle echte Vlamingen sprak.

Om even aan te geven hoever dit erover is: mijn vriend trok de konklusie geen Vlaming meer te willen zijn!

Zo zie je maar hoe nodig het is dat we eindelijk een partij der echte Vlamingen hebben. Een partij wier leden nog eens echt ondergeschikt zijn aan de echte missie: duidelijk maken wat wij als echte Vlamingen echt voelen. Want zoals bij mijn vriend, is bij ons allen het risiko groot dat we vergeten wat we echt voelen. Ook dát is een deel van echt Vlaming zijn: we zijn rationeel maar die rationaliteit wordt al gauw misbruikt door zij die slechte bedoelingen hebben. De linkse kerk, we hebben ze al vernoemd. Het is dus hoog tijd dat we dank zeggen aan hen die zeggen, en durven zeggen, wat wij niet weten dat we echt voelen.

Ik zal dus vanaf nu nooit meer zeggen: het probleem met stomme dingen is dat ze ook wel eens door intelligente mensen gezegd worden, iets wat de laatsten populair maakt bij hen die slechts stomme dingen zeggen kunnen en wat het eerste legitimeert bij iedereen die ook graag een intelligente mense zou zijn. Zoiets is echt on-Vlaams.

Commentaren

Werkt dit?

Gepost door: despreker | 29-01-11

De commentaren zijn gesloten.