16-01-11

Weet je? ... Walgelijk!

Weiger je weer? De graaiende grijpgrage massa in.

Een stuk (met of zonder ´ op de e´s). De enige liefdadigheid is degene van het begrip.

Kansen gemist. In de wind gepist. Nat en geel, de graaiende grijpgrage massa in. Drie strafpunten.

Weigeren is 75% minder slecht dan mislukken. Als je maar niet opgeeft. Wegens overgave is overgeven beter.

Bazelend, de graaiende grijpgrage massa in. Wie gaat je begrijpen als je het begrip niet zoekt? Schoonheid ligt in het proces van de intentie.

En waarom zou ik m'n taal aanpassen aan de standaard van het verleden? Waarom zou ik willen lukken waar m'n mislukking pas echte voldoening geeft?

Spreken over dingen en dingetjes en dingen doen die als uit een stuk komen. Fors en ferm. Ferme en force. Over kleuren en met details die veelzeggend zijn in hun nietszeggendheid.

Of zoiets. Of iets anders. Iets bevattelijks. Inhoudelijk. Een stuk werpend, de graaiende grijpgrage massa in, wier liefdadigheid beperkt is. Tot wat oude knarren zeggen kunnen over de weigering je over te geven.

Altijd maar meer. Langer. Luider. Raaskallend, nat, en geel. "Nul n'est mal longtemps qu'à sa faute." Mijn fout, en niet die van de graaiende grijpgrage massa. In. Kansen moet je grijpen, en niet slechts kreëren. Binnen of buiten maar nooit ambivalent.

Slechts de logika die het midden uitsluit. Alleen de liefdadigheid die de extremen verzorgt. Duidelijkheid. Kort, en goed. Komaf mee maken. Maken dat ze afkomen. Niet wachten maar trachten. De pijn is niet te verzachten. Meer is niet minder. Protserig de graaiende grijpgrage menigte in.

Trots. Trotserend. Sterk. Straf. Voorbeelden zijn funkties - die de toekomst naar het verleden trachten te plooien. Niet te kwoteren. Delingen zonder rest want de rest is niet te verdelen. Spelletjes die al te vrij blijven. Wat is je mening? Niet weigeren. Maak een stuk zelfs als het stuk maakt. Zolang je maar gehoord wordt.

[Onaf]

 

De commentaren zijn gesloten.