05-01-11

Pope Got Mail!

Hoe gaat dat als een pedofiele bisschop in het nieuws komt met een wenskaartje aan een vrijgelaten pedofiel?

[En het kan me geen fuck schelen of dat een hypoteties dan wel een feitelijk gegeven is!]

Schrijft de aartsbisschop dan een mailtje naar de paus om z'n verontwaardiging te uiten? Of een SMS? "Hey Paus, dat begint hier nu echt wel te ver te gaan?" Met als antwoord: "Waarde, kunnen jullie daar niet effe failliet gaan? Weet dat het vaderbedrijf niet voor jullie risiko kan instaan?" Heeft de paus mail? Heeft hij een GSM? Gebruikt hij die? Of heeft hij een mail-kardinaal en een GSM-bisschop die voor hem antwoorden? Allemaal pertinente vragen - misschien moeten we die Martin Heylen eens op onderzoeksjournalistiek sturen! Of even het diepteinterview doen met Lieven Verstraeten? Per slot van rekening is er niets zo overtuigend als een échte journalist die vragen stelt die kritisch lijken maar christelijk de opening laten tot een doekje te openen voor eigen bloeden.

En als Wikileaks een klokkenluider zou vinden in het Vatikaan zou er dan een interne memo opduiken waarin een onderzoek besproken wordt als zou de daling in roepingen rechtstreeks verbonden zijn met de beperking van de almacht van de lokale geestelijken als lokale God de Vaders?

[En op z'n minst schijnt de kerk zijn seksisme wat op te geven - op z'n minst wat betreft misbruikers. Sorry, Rik - ik weet het, jullie zijn het beu om almaar gekonfronteerd te worden met die schandalen & mensen die nu ineens beseffen waarom Léonard destijds oudere pedofiele priesters wilde beschermen - ook de linkse kerk is hem als kerkvader blijkbaar dierbaar]

In ander nieuws: Brussel mag volgens den Baard meebeslissen over de op- en afritten van de Brusselse ring. Het is de zoveelste kaakslag voor Vlaanderen!

De commentaren zijn gesloten.