05-10-10

De schoonschrifttest

Kinderen moeten nog steeds schoonschrift oefenen. Een groot deel van hun eerste jaren op school zijn ze ledig in het schoonschrijven. Dat bereid hen waarschijnlijk voor op een leven waarin ze met moeite blad en papier samen zullen zien, laat staan gebruiken.

Toch ben ik er zeker van dat N-VA kiezers met kwasi-unanimiteit tegen het afschaffen van de schoonschriftlessen zijn. Ze zullen wel iets brabbelen over fijne motoriek of zo (alsof er geen dingen zijn die fijne motoriek stimuleren én doorgaans leuk zijn voor kinderen), maar eigenlijk bedoelen ze dat het in onze identiteit zit om dingen te doen die we niet leuk vinden. 'Omdat het nu eenmaal moet!', enzovoort - en het is mooi meegenomen dat het een filter is op het doorstoten van de sociaal onaangepasten die niet alleen een bloedhekel hebben aan dit gefrul maar ook niet het doorzettingsvermogen hebben om door te zetten in datgene waar ze de zin niet van inzien.

Het is trouwens ook zo dat het overgrote deel van de mensen die assisenprocessen volgen N-VA kiezers zijn want als er één ding is dat alle N-VA'ers zichzelf goed zien doen dan is het wel een volksjury zijn.

Kortom, als je wil weten in hoeverre je medemens de kneuterigheid aanhoudt en niet wil belanden in een gesprek over het grote gelijk overe meest pietluttige zaken, dan bied ik je mijn schoonschrifttest aan. Schoonschrift is iets als lakmoes, alleen verraadt het geen stof maar de eigenschap 'kneuterigheid' van de mens.

(Indien je deze test nog te gevaarlijk vindt, kan je het proberen met progressive spelling. Of de mogelijkheid om kinderen te verlossen van godsdienst en zedenleer en een paar uurtjes gaming in de plaats te geven.)

 

De commentaren zijn gesloten.