27-09-10

Cover that cut!

Woordspelingen. Het is me nogal wat.

Cut & Cover tunnel: "De beleidsvoerders op de cover en de burgers staan voor kut." "Vlaanderen in afwachting." Misschien is het wel tijd voor de overkant om te spreken over de "OosterWELverbinding". Persoonlijk vind ik nog steeds de Westerweelverbinding goed gevonden, maar dan voornamelijk om inhoudelijke redenen (google het).

Het is de schaamte voorbij hoe alles kort moet zijn of niet zijn.

Neem nu de socialisten. Of akkurater: neem nu Steve Stevaert. Die vind dat je ergens voor kan zijn, zonder ook tegelijkertijd tegen te zijn. Dat is zoiets als de minister president die vindt dat taalonderwijs geen of/of-verhaal is maar (hoe raadt U het?:) een en/en verhaal. Alsof we zelf, op simpel verzoek, van elk dilemma een opportuniteit maken kunnen. Alsof de jaren 90 niet én gepasseerd zijn én duidelijk passé zijn.

Steve vindt ook dat socialisten meer respekt moeten hebben voor geloofsovertuigingen. Zoals hij dat respekt hep voor geloofsovertuigingen. De ontvoogdingsstrijd is immers slechts interessant voor zover ze stemmen oplevert - samengevat: "Vlaming? Ja! Atheïst? Neen!" want socialisme zal positief zijn - of niet zijn. & kakken mag je daar al zeker niet over want dan kak je de zwarte keutels van een door licht verlamd konijn.

Don't get me started ...

Ik begin me al te schamen over mijn optimisme want ook dat is een moetje. Socialisten zijn soms paternalisten - en daar hoeven ze zelfs geen kinderen voor te hebben. Bedek die schaamluis nu eindelijk eens!

 

De commentaren zijn gesloten.