16-09-10

Het kwaad, in guerilla tegen ons

[zonder verklaringen over de schijt die me gunde: geen enkel respijt]

Zo moet je dat zien: een traag oprukkende waarheid die hard en hevig bevochten wordt door het kwaad. Daarom valt alleen het kwaad op: omdat het zich weert als een duivel tegen de zekere macht van het goede (van waartoe wij allemaal kapabel zijn). Daarom ben je steeds weer verrast door die vooruitgang die we desondanks boeken in gewoon doodnormaal onszelf te zijn. Omdat zelfs de kwaadsten gewoon niet anders kunnen dan rekening houden met de altijd groter wordende invloed van de waarheid.

(daarom zegt niemand meer dat ze tegen euthanasie zijn, of tegen homo's; ze willen nog wel maar ze kunnen het al bijna niet meer uitdrukken omdat onze taal te vergevorderd is om zulke domheden nog verstaanbaar te uiten)

Het kwaad is als een guerilla. Zelfs al is 99% van het land 99% van de tijd rustig, dan nog lijkt het alsof overal de terreur kan toeslaan.

(en laat me zwijgen over het konsept van subnationalisme dat sommigen als redelijk alternatief naar voor durven dragen want dat is des duivels en zou slechts weer prominent maken wat eigenlijk bij voorbaat verloren is)

Of als een bal waarin iedereen rustig en onopvallend naar de juiste richting loopt - maar waar enkele nozems, als gekken, tekeer gaan om de richting waarin de bal draait om te draaien - en waar sommige "goedmenenden" alles in gevaar brengen door te snel in de juiste richting te lopen zodat het even sneller gaat maar de zwaksten zonder pardon overboord gaan.

De commentaren zijn gesloten.