01-09-10

NV-Stasi

Er was sprake van karaktermoord in het nieuws vandaag 1 september 2010. Dat was terecht alleen werd er geen kardinaal vermoord.

Of: hoe een kleine partij vlug groot wordt door de schrik van de eigen schaduw.

Het waren kleine zinsneden die zorgvuldig aan de pers gelekt werden door die nieuwe chef propaganda: "door via de partij hulp te zoeken maakte ze van een privé-probleem een politiek probleem" en "mogelijks zijn er strafbare feiten gepleegd". De halsmisdaad was echter vlug duidelijk: deze senator had gekozen om een eigen persoonlijke assistent persoonlijk te kiezen. Als de partijbonzen één ding moeten bestrijden is het wel de onafhankelijk van de verkozenen, nietwaar. Om te vermijden dat dit laatste al te duidelijk zou zijn lekte chef propaganda nog iets over ongeschreven wetten die - voor de goede verstaander - niet zouden toelaten dat de persoonlijke assistent van de senator iemand zou kunnen zijn waarmee ze voorheen gecopuleerd heeft. En niemand die daar de grap van ziet!

Waarom hebben cheffen propaganda altijd een snor?

Het is de volksvertegenwoordigers van de N-VA nu in ieder geval wel duidelijk wat er gebeurt als ze, zonder chef propaganda permissie te vragen, in het nieuws rollen. Hopelijk daagt het Vlaanderen nog op tijd dat de norm Jan Peumans is en wat er van afwijkt onverbiddelijk afgestoten zal worden.

De commentaren zijn gesloten.