20-08-10

Operatie De Proy

Het is opvallend hoe christelijke leden van alle machten (magistraten, volksvertegenwoordigers, en ministers) het tegelijkertijd eens zijn over hoe funest geheimhouding wel kan zijn in een onderzoek. Het is zelfs nog opvallender hoe graag, origineel christelijk geïnspireerde, delen van de vierde macht het discours overnemen van advokaten, van de nulde macht (de macht van de heilige drie-eenheid die, zoals bekend, geen nood heeft aan 'onafhankelijk' georganizeerde vierde machten).

Ik ben geen fan van samenzweringstheorieën maar ik beken: 'wat opvalt, valt meestal niet toe'. Ik ben overtuigd dat er een zekere vrijzinnige konnektie bestaat die Audenaert-gewijs de kerk eens goed wilde pakken (zoals vele kerkelijken blijkbaar kinderen konden pakken). Ik ben even overtuigd dat er nu ook een "kerkelijke konnektie" is die gezworen heeft om de media te misbruiken: 'Als logebroeders Danneels tot prooi uitroepen dan roepen wij De Troy uit tot De Proy!', is hun grondgedachte. Ze weten sinds Fortisgate dat de aanval richten op het gerecht, en al zeker als dat kan vanuit het gerecht, een bijna gegarandeerd sukses kent - omwille van het onvermogen van dat gerecht om als groep te reageren op de groepen die eventueel van binnen dat gerecht hun akties koordineren.

Zo kan het dat na een huiszoeking die huiszoeking veroordeeld werd wegens het risiko op onvoldoende garanties op geheimhouding en dat de onderzoeksrechter nu veroordeeld wordt wegens een teveel aan geheimhouding, en dit zonder het minste geduld op te brengen voor de resultaten uit dat onderzoek.

De strategie is zo suksesvol dat zelfs de 'usual' mediageile vrijzinnige advokaten hun onderzoeksrechter afvallen.

Ik niet. Ik hou mijn oordeel in beraad tot de procedures zijn afgelopen en de resultaten bekend zijn. Want ik heb vertrouwen in het feit dat het gerecht zelfs tegen samenzweringen bestand is van goedmenende mensen die zich even laten brainwashen tot een bepaald Groot Gelijk.

 

De commentaren zijn gesloten.