05-07-10

spordiefiteit

Wat is de definitie van wielrennen? De sport waar iedereen wacht op zij die niet met de fiets kunnen rijden (en er dus voortdurend afvallen).

Wat is de definitie van attraktief voetbal? Iemand opstellen die Robben heet en die voortdurend valt zodat de tegenstander uitgesloten wordt !EN! iemand opstellen, die bijvoorbeeld Van Bommel heet, en die de tegenstanders die niet uitgesloten worden op bovenstaande manier in tweeën stampt.

Ach, hoe mooi is dat toch, al die sportiviteit! Zeker als het in je kraam past, en toch niemand de door jou opgelegde zwijgplicht durft te doorbreken. Het allerbeste is het wanneer je rechter, partij !EN! deelnemer kan zijn. Je wordt er onaantastbaar van, in je hoofd altans en zolang niemand de korporatistische refleks in vraag durft stellen; als dit gebeurt dan spreek je over 'andere tijden' en gedraag je je als Calimero.

Vertrouw de helden niet hun heldhaftigheid met opzichtige bescheidenheid dragen.

Commentaren

Geen supporter van Oranje, schat ik zo
De macht lacht groen, dezer dagen. Maar de Hollanders zullen heus nog wel verliezen, vandaag niet dan zondag wel, tegen hun aartsvijanden, de Mannschaft

Gepost door: Scherpschutter | 06-07-10

Tuurlijk gaan ze niet verliezen, daarom ben ik geen supporter. Ik ben voor de mietjes.

Gepost door: Agnes Ostic | 07-07-10

De commentaren zijn gesloten.