15-06-10

Dikke Barta (& een wit konijn)

Genoeg poëzie. Genoeg sérieux. Genoeg verdachte woorden met latijnse tongval die volgen op het goed-germaanse woord 'genoeg'.

Ik wens (en dit is volstrekt at face value te nemen) Bart rust toe. Ik hoop dat hij zijn verslaving aan verantwoordelijkheid kan ontwennen voor hij onverantwoordelijk wordt of toch op zijn minst onverantwoordelijke dingen doet (zoals - het ontwijkend gedrag van zijn voorganger stemmenkampioen beginnen vertonen).

Niet meer én 's morgens om half zeven én 's avonds rond de klok van tienen met 'n van bloed doorlopen paar ogen opdraven voor mikro & voor kamera. & Met zijn volle gewicht in een schaal vol krabben geworpen worden waar je ogen voor in je rug moet hebben (schuinsmarsjeerders!) tot op 't punt dat de bloeddoorlopen ogen uitpuilen - tot op het punt dat je denkt dat ze eruit gaan rollen ...

Bah!, want van een falen van de fisiek van Bart komen vodden. Ook wij die niet voor hem stemden weten dat hij de enige is, die de veel bozere krachten nog in bedwang houden kan. Dus: rust Bart rust, kom op je teller. Geniet van deze periode waarin je de volgende verkiezingen nog niet verloren hebt.

(maar eerst dat wit konijn: Heer Professor Marc De Vos voelt zich Itinera-goed, & dat mogen we weten want hij glom als een konijn en had een wit kostuum aan zondag - tijdens de verkiezingsshow die, dankzij hem, écht een beetje varieté was)

Dikke Barta dus: ik ben er zeker van dat Bart de regels van dikke Berta kent (en hij is niet de enige die altijd in het midden beginnen moest, tot groot jolijt). Maar dat is nog geen reden om die regels op de huidige situatie toe te passen & eerst iedereen willen vangen vooraleer we onze warme sjokomel krijgen!

Ik weet het wel: die andere Bart van de N-VA (Rosemary's baby, get it?), waarvan we niet mogen zeggen dat hij van de N-VA is omdat hij anders niet meer opgevoerd zal worden als 'ekspert' in de media (een beetje zoals dat wit konijn van hierboven) (en ook wel omdat hij niet wil kiezen tussen ekstremisten misschien) ... Die andere Bart is bezig met de volgende verkiezingen en is verliefd op fronten - en het trekken van iedereen in baden - enzovoort - enzoverder (ik ben er zeker van dat hij nooit als de laatste gekozen werd als er ploegen moesten gemaakt worden) en vindt ook wel dat het logies is dat iedereen pal achter Bart gaat staan, zelfs als hij het tegelijk, nogal, onkies vindt als een paar dorpen verder iedereen pal achter Olivier gaat staan.

Anyway, bezig zijn met de volgende verkiezingen is kort van spellling: O-N-H-E-I-L!

Geniet van je overwinning, Bart, benut ze tenvolle. Laat de anderen de kelk ledigen, tot op de bodem. Ad fundum als het moet. Kort en snel. De uitslag was nog nooit zo overduidelijk (de eerste konfederale regering was misschien wel een linkse maar het inschrijvingsrecht is wél uitdovend!). Slaap wat. Vorm dan snel een regering. Hou het even geheim zodat je rustig op vakantie kan. Regeer. Doe wel. Zie niet om - en kijk vooral niet teveel naar voor. De volgende verkiezingen verlies je toch (&, als je ze al niet verliest, dan is dat puur en alleen omdat je nooit de indruk gegeven hebt schrik te hebben om ze te verliezen).

Voel je niet verantwoordelijk voor je medestanders, want politiek verlof verplicht niet tot ontslag (en ZiekFriet is tegen dan pensioengerechtigs). Want van verantwoording tot verantwoording sleep je je tot je niet meer beseft hoe belachelijk het is - om zich bewust te zijn van zijn eigen historiese betekenis. Val niet dood. Asjeblief.

(oeps dat was langer dan gepland, maar dan is 't misschien ook wel uit het sisteem)

De commentaren zijn gesloten.